Meten = Weten

Het kiezen van de juiste beschermhoes is niet moeilijk, maar moet wel op de goede manier gebeuren. Daarom leggen wij op deze pagina uit hoe u het beste kunt meten om de beschermhoes met de goede afmetingen te kunnen bestellen, want meten = weten, en zo kunt u natuurlijk het langst genieten van uw tuintafel, parasol of tuinset.

Welke beschermhoes heb ik nodig?

Eerst moet er gekeken worden naar de opstelling waarin u de set wilt afdekken. Hierbij is de opstelling van de loungeset belangrijk. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de onderdelen van de set tegen elkaar te schuiven, waardoor er een rechthoek ontstaat. Dan kunt u gebruik maken van een rechthoekige loungesethoes. Bekijk de loungesethoezen, vergelijk dit met de opstelling van uw set en kies de beste hoes!

Wij adviseren om bij een teakhouten tuinset of teakhouten tuinmeubelen géén gebruik te maken van een beschermhoes, omdat dit kan zorgen voor vochtvlekken doordat het teakhout dan onvoldoende kan ademen. Wilt u de kleur van het teakhout behouden en het materiaal optimaal beschermen? Dan adviseren wij om een teakbeschermer te gebruiken. Twijfelt u wat de beste keuze is? Neem gerust contact met ons op en wij adviseren u!

Hoe meet ik mijn tuinset op?Meten is weten

Als u de set in de juiste opstelling heeft staan, kan het meten beginnen. U meet de buitenste, langste maten. Bij een tuinset wordt bijvoorbeeld het volgende gemeten:

1. De lengte: over de tafel inclusief de achterkant van de stoelen.
2. De breedte: over de tafel inclusief de zijkant van de stoelen.
3. De hoogte: neem hierbij de hoogte van de rugleuning van de stoel. Dit is vaak het hoogste punt.

Neem niet de exacte maat

Bij het opmeten van uw tuinmeubel, is het belangrijk om rekening te houden met een beetje speling voor het aanbrengen en verwijderen van de hoes.

U zult niet snel de exacte maat vinden, omdat tuinmeubelen in heel veel verschillende maten verkrijgbaar zijn. Kies altijd de dichtstbijzijnde grotere maat. Een tuinmeubelhoes mag iets groter zijn voor speling, maar niet te groot. Meer dan 20 cm aan één zijde is eigenlijk al teveel want dan kan de hoes wind vangen en gaan klapperen. Dit is schadelijk voor de hoes, dus daarom kan er beter worden gekozen voor een passende hoes die langer mee gaat. Komt u net niet uit met de afmetingen en is uw hoes toch iets te groot waardoor hij gaat klapperen? Zet de hoes dan vast zodat deze geen wind kan vangen.

Zijn er nog vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.