@Forgeronathome

Maak kennis met Ellen, de creatieveling achter @Forgeronathome! Samen met het merk Hartman hebben wij samen een super tuininrichting mogen realiseren!

Hoe zou je jouw stijl omschrijven, binnen en buiten

Ik probeer binnen en buiten eenzelfde stijl door te voeren, waarbij wit de boventoon voert. Buiten wordt dat gecombineerd met veel groen, maar altijd met witte bloemen aan planten en struiken. Binnen heb ik helemaal geen groen, want ik hou niet van (felle) kleuren. Je kan mij blijer maken met een dode tak dan met een bos bloemen. Doordat ik in huis veel wit heb, moet hier iets warms tegenover staan. Wij wonen tenslotte niet in een ziekenhuis. Ik combineer het wit graag met de naturel kleuren van hout en riet. Een vleugje zwart hier en daar maakt het geheel stoerder en naar mijn idee af.

Comfort. Design. Kwaliteit.

Een kijkje in de tuin van Ellen van Forgeronathome | Timmermans Tuinmeubelen

Hoe lang wonen jullie in dit huis?

Wij wonen nu 17 jaar in dit huis. Wij hebben het zelf laten bouwen en het ontwerp met de architect bedacht. De binnenkant echter heb ik helemaal zelf getekend. Ik wist precies welke ruimtes wij wilden voor ons grote gezin met 4 kinderen.

Wat is er kenmerkend aan jullie woning/tuin/gezinsleven?

Ik hou ervan dat een huis licht is, dat geeft een fijn woongevoel voor mij. Ook ben ik dol op symmetrie en dat zie je bv terug in de raamverdeling. De keuken is erg groot en het hart van het huis. Alle ruimtes zijn hierom heen gebouwd. Daar eten en borrelen wij met ons gezin, familie en vrienden, wordt huiswerk gemaakt, goede gesprekken gevoerd etc.

Wat betekent je tuin voor jou?

De tuin staat voor mij symbool aan een mooie zomerdag. Ik ben dol op de lente en de zomer. Niets is zo fijn dat ik de beide tuindeuren open kan zetten en wij zo vanuit huis naar buiten kunnen lopen de tuin in. Ik heb het geluk dat mijn vader van tuinieren houdt, want ik zit zelf liever in de tuin dan dat ik met mijn handen in de aarde wroet. Wel vindt ik het leuk om de tuin te stylen met bijvoorbeeld mooie kussens, kaarsen en lampionnen.

Wat is je favoriete hoekje in de tuin?

Ik heb twee favoriete plekken. De eerste is het zitje onder de dakplatanen. Vooral op hele warme dagen kun je hier fijn zitten en loop ik zo de keuken in en uit. Op wat mindere dagen echter zitten wij ook graag in de veranda. De haard kan daar dan fijn aan en dat maakt dat je nog tot laat in de avond buiten kan zitten.

Je ultieme geluksmoment in de tuin?

Ik word er heel gelukkig van wanneer ik met mijn gezin lekker kan eten en borrelen en dan op zwoele zomeravonden veel te laat naar bed gaan met z’n allen.

Wat is er zo leuk aan de door jou gekozen tuinset?

De tuinset sluit helemaal aan bij mijn favoriete stijl: de combinatie wit met hout!. Deze tuinset is lekker fris en door de strakke stoelen moderner dan de set die er voorheen stond. Ik vind het zitcomfort ook heel belangrijk. Je moet er tenslotte ook uren aan kunnen tafelen! Nou ik kan je vertellen... dat lukt prima aan deze tuinset!

Je favoriete kleuren voor in tuin (en huis)?

Dat is by far: WIT!! maar wel in combi met naturellen. Wit staat voor mij voor licht en blijheid.

Een aantal stylingstips voor huis en tuin?

Ik denk dat het belangrijk is dat je voordat je je tuin onder handen neemt, eerst bedenkt welke stijl je het meeste aanspreekt. Ga plaatjes zoeken op het internet en maak een moodboard. Vervolgens is het belangrijk dat je die stijl dus consequent doorvoert. Voor mij betekent dat ik dan een lik witte verf zet over een tafeltje of bloempot en soms neem ik afscheid van producten door het naar de kringloop te brengen. Je zult bij mij nooit een roze bloempot in de tuin zien staan, omdat ik die toevallig nog had. Wat voor de tuin ook belangrijk is, is om hoekjes te creëren. Met een slim geplaatste heg, heb je zo weer een klein zithoekje erbij. Zo heb je hoekjes in de zon en schaduw en kun je de hele dag van je tuin genieten.

Forgeronathome

Influencer

Volg Forgeronathome op Instagram